Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Vb-selejtező: Andorra is kipipálva

10perc.hu
2021. 04. 01.
Vb-selejtező: Andorra is kipipálva

A magyar labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Andorra vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, így 7 ponttal állnak csoportjukban a 2. helyen.

Pár évvel ezelőtt csak a legtitkosabb álmában szerepelt a magyar szurkolóknak, hogy a magyar válogatott két egymást követő Európa-bajnokságon ott lehet, tízmérkőzéses veretlenségi sorozatot produkál, miközben Lengyelországgal, Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal is játszik. Úgy tűnik, a 2022-es katari világbajnokságra való küzdelemben sem kell Marco Rossi csapatára előre legyinteni, ugyanis a magyarok három találkozó után az I. csoport második helyén várják veretlenül a szeptemberi folytatást.

A világklasszisokkal teletűzdelt lengyelek elleni döntetlen után simán hozta a két kötelezőt Magyarország, és idegenben egyaránt három-három góllal verte a csoport két leggyengébb válogatottját, San Marinót (3-0) és tegnap Andorrát (4-1). Azaz a Rossi-csapat eljutott oda, hogy esélyesként immár hozza a három pontokat, míg a nála magasabbra rangsorolt gárdák ellen sorban képes szállítani a meglepetéseket.


Marco Rossi úgy véli, a második félidőben sokat javult a játékunk, jobb helyeken játszottuk meg a labdákat    Fotó: mlsz.hu


Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben. A vb-selejtezők szeptember eleji folytatását a százszázalékos teljesítménnyel éllovas angolok mögött második helyen várja a magyar csapat. Vélhetően az angolok elleni szeptember 2-i, hazai pályán megvívandó meccs lehet majd az igazi vízválasztó.

„Az első félidő nehéz volt, mert Andorra jól védekezett, próbált magasan letámadni bennünket, mi pedig engedtük ezt azzal, hogy sokat passzoltunk hátrafelé. El kell ismerni, ez eleinte okozott némi zavart. A második félidőben sokat javult a játékunk, jobb helyeken játszottuk meg a labdákat. Szerettem volna kapott gól nélkül zárni" - értékelt a szövetség hivatalos honlapján a magyarok olasz szakvezetője, aki hozzátette, az andorrai találatnál sokkal fájóbb Kalmár Zsolt sérülése, mert attól tart, hogy a DAC középpályása nem tud játszani majd a nyári Eb-n.

Az I. csoport másik két találkozóján Anglia 2-1-re verte a Lewandowski nélkül felálló lengyeleket, míg Albánia 2-0-ra nyert San Marinóban.

Az I. csoport állása

1. Anglia   3             3             -             -             9-1         9

2. Magyarország   3             2             1             -             10-4       7

3. Albánia 3             2             -             1             3-2         6

4. Lengyelország   3             1             1             1             7-5         4

5. Andorra               3             -             -             3             1-8         0

6. San Marino        3             -             -             3             0-10       0


Főkép forrása:
mlsz.hu

További cikkek