Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Újra Final Fourba jutott a Sopron

10perc.hu
2021. 03. 20.
Újra Final Fourba jutott a Sopron

Hiába kapott ki az idei szezonban először, a Sopron Basket összesítésben jobbnak bizonyult a francia Lyon csapatánál, így fennállása negyedik négyes döntőjére készülhet a női kosárlabda Euroligában.

Az előzőleg minden fronton veretlen soproniak 28 pontos előnyt harcoltak ki a szerdai első meccsen, így a hazai pályán pályára lépő soproniaknak egy vereség is belefért ahhoz, hogy újra Európa legjobb négy csapata közé bekerüljön a női kosárlabda Euroligában. Nos, volt olyan pillanat, amikor már-már izgulniuk kellett a magyar szurkolóknak – a második félidő elején már 22 ponttal is vezettek a franciák –, ám végül a Sopron Basket 75-62-re kapott ki a Lyontól, de 156-141-es összesítéssel így is bejutott a négyes döntőbe.

A magyar csapat készülhet fennállása negyedik Final Fourjára, és az idénymérlegét 32/1-re rontó Sopron mellett a favorit orosz Jekyterinburg, a török Fenerbahce és a spanyol Salamanca jutott be az Euroliga négyes döntőjébe, amelyet április 16. és 18. között rendeznek meg egy később kijelölendő helyszínen.

Főkép forrása:
MTI

További cikkek