Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Guardiola is köszöntötte a 110 éves Vasast

10perc.hu
2021. 03. 16.
Guardiola is köszöntötte a 110 éves Vasast

A spanyol futballtréner videoüzenetében kiemelte, hogy nevelőegyesületének, a Barcelonának az egyik legfontosabb játékosa volt az a Kubala László, aki része az angyalföldiek hosszú történelmének.

Ma ünnepli megalapításának 110. évfordulóját a Vasas SC, ugyanis a piros-kék klub egy felhívást követően 1911. március 16-án jött létre. Az azóta eltelt 11 évtizedben a Vasas sportolói 50 olimpiai, 55 világ-, 62 Európa-bajnoki és egy paralimpiai aranyérmet nyertek.



"Nagy hálával tartozunk mindazoknak, akik bármilyen szerepkörben bármit tettek azért az elmúlt száztíz évben, hogy a Vasas a magyar sport meghatározó szereplőjévé váljon. Nagy ünnepséget terveztünk, a 2019-ben tartott stadionavatóhoz hasonlót, ám a jelenlegi helyzetben az online térben próbáltuk minél emlékezetesebbé tenni ezt az alkalmat. A Vasas család videó-összeállításban fújta el szimbolikusan a száztíz születésnapi gyertyát, az pedig a hab ezen a bizonyos tortán, hogy Pep Guardiolától is kaptunk egy nagyon személyes köszöntő üzenetet – mondta Markovits László, aki 2002 óta irányítja elnökként a Vasas Sport Clubot.

A játékosként rendkívül siekres, edzőként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Josep Guardiola videoüzenetében kiemelte, hogy nevelőegyesületének, a Barcelonának az egyik legfontosabb játékosa volt Kubala László, aki az angyalföldieket is erősítette, és része a Vasas szép és hosszú történelmének.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek