Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Izgalmas programok várják az érdeklődőket a Budapesti Könyvfesztiválon

10perc.hu
2024. 09. 25.
Izgalmas programok várják az érdeklődőket a Budapesti Könyvfesztiválon

Fedezd fel a 2023-as Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál izgalmas programjait, könyvbemutatóit és beszélgetéseit szeptember 26-29. között!

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál idén szeptember 26. és 29. között kerül megrendezésre, díszvendége Jón Kalmán Stefánsson, izlandi író, míg Franciaország a meghívott nemzet. Az esemény keretein belül számos érdekes könyvbemutató és beszélgetés várja a látogatókat.

A Múltfeldolgozás közép-európai irodalomban című panelbeszélgetésen részt vesz Mikołaj Łozinski, Slobodan Šnajder és Zoltán Gábor is, Király Edit moderálásával. "A gyermekkönyvek lehetnek az emancipáció eszközei?" – erre a kérdésre keresik a választ a gyermekirodalom szakértői szeptember 27-én.

Ugyanezen a napon Mihail Zigar orosz újságíró és Iulian Ciocan könyvbemutatója is várja az érdeklődőket. Zigar új kötete, "Az Ukrajna lerohanásáig vezető út" a közelmúlt ukrán történéseire reflektál, míg Ciocan "És reggel jönnek az oroszok" című regénye a moldovai félelmeket tárja fel.

Timothy Garton Ash legújabb könyvének bemutatója is szeptember 27-én lesz, ahol a 20. század legfontosabb eseményeit vizsgálják. A fesztivál színes programkínálata között található Anna Llenas könyve, amely a gyermekek érzelmi világával foglalkozik, valamint Minna Rytisalo "Lempi" című regénye, amely a II. világháború finn történéseivel foglalkozik.

A programok középpontjában állnak a tabuk és a gyermekirodalom kérdései, a holokauszt emlékezete, valamint a filozófiai diskurzusok, például Frédéric Gros "Engedetlenség – Az ellenállás filozófiája" című könyvének bemutatója.

A részletes programajánló a Könyves magazin oldalán olvasható.

Főkép forrása:
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Facebook

További cikkek