Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Adam Sandler lett Hollywood legjobban keresője Margot Robbie előtt

10perc.hu
2024. 03. 10.
Adam Sandler lett Hollywood legjobban keresője Margot Robbie előtt

Tom Cruise a harmadik a Forbes magazin listáján, míg az egyetlen brit színész, aki a top 10-ben szerepel, Jason Statham.

Adam Sandler 2023-as négy filmes projektje 73 millió dolláros (57 millió font) éves fizetésre repítette, amivel a Forbes magazin szerint ő a legjobban fizetett előadó Hollywoodban.

A standuposból lett színész emellett komédiás turnéra indult, ami kiegészítette a Netflix Gyagyás Gyilkosság 2. című filmjének főszerepléséből és produceri munkájából származó bevételeket, valamint a streamingszolgáltató népszerű animációs filmjében, a Leóban végzett írói, produceri és szinkronmunkáját. Sandler részt vett a Szélhámos rokonok című, kevésbé ismert akcióvígjátékban is, valamint producerként és főszereplőként - felesége és lányai mellett - a Ne merészelj eljönni a bát micvámra című elismert vígjátékban - közölte a The Guardian.

A színész legutóbb 2002-ben vezette a listát, amikor 47 millió dollárt (37 millió fontot) keresett olyan filmek főszereplésével, mint A kismenő és a Kótyagos szerelem.

A második helyen Margot Robbie végzett, aki 33 évével egy évtizeddel a legfiatalabb színész a listán. A Barbie hatalmas világsikere, amelynek társproducere volt, nagyban felelős azért, hogy Robbie 2023-ban 59 millió dollárra (46 millió fontra) becsült jövedelemre tett szert.

Annak ellenére, hogy a legutóbbi Mission: Impossible film a bevételi listán alul teljesített, részben azért, mert néhány héttel a Barbenheimer előtt jelent meg, a filmből származó nyereség, valamint a 2022-es Top Gun streaming-maradványai: Maverick, Tom Cruise 45 millió dollárral (35 millió font) a lista harmadik helyére került.

Robbie Barbie társszereplője, Ryan Gosling az Oppenheimer Matt Damon mellett a negyedik helyen végzett; mindketten 43 millió dollárt (34 millió fontot) kerestek. Eközben Ben Affleck, Damon társszereplője - és rendezője - a tavaly év elején bemutatott Air című Nike sportfilmben a kilencedik helyen végzett 38 millió dollárral (30 millió font).

Sandler Gyagyás gyilkosság című filmjének sztárja, Jennifer Aniston 42 millió dollárral (33 millió font) a lista hatodik helyén végzett. A Top 10-ben szereplő két nő egyike, Aniston az elmúlt öt évben csak két filmben játszott - a Gyagyás gyilkosság és annak folytatásában -, de bevételét feltehetően nagyban kiegészítették a Jóbarátok maradványai (a Forbes nem számol a reklám- és szponzori szerződésekből származó pénzzel).

A Megfojtott virágok sztárja, Leonardo DiCaprio 41 millió dollárt (32 millió fontot) keresett, amivel a hetedik helyre került Jason Stathammel, a lista egyetlen angol színészével együtt. Statham négy 2023-as filmben szerepelt: Halálos iramban 10., Meg 2: Az árok, Feláldozhatók 4. és Guy Ritchie Fortuna Hadművelet című filmjében.

A 10. helyen Denzel Washington végzett, aki 24 millió dollárt (19 millió fontot) keresett, és a harmadik A védelmező filmben szerepelt. 69 évével ő a legidősebb és az egyetlen fekete színész a listán.

A Forbes arról számol be, hogy becsléseit ügynökökkel és iparági szakértőkkel készített interjúk, valamint az IMDbPro adatai alapján számítja ki. Adataik a 2023-as naptári évre vonatkozó adózott jövedelmeket jelentik, és csak a szórakoztatással kapcsolatos jövedelmeket tartalmazzák.

A Forbes listájának élén 2022-ben Tyler Perry állt, míg az előző három egymást követő évben Dwayne Johnson.

Főkép forrása:
Celebrityabc/Flickr

További cikkek