391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Március 21-én országos turnéra indul a Magyar Nemzeti Cirkusz

10perc/MTI
2024. 03. 05.

Március 21-én Budapesten, a Pólus Center mellett felállított nagysátorban kezdi meg 30. országos jubileumi turnéját a Magyar Nemzeti Cirkusz; a tizenhét állomásos országjáráson többek között Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben lép fel az utazó társulat. 

Ifj. Richter József cirkuszigazgató és sztárartistái a premier előadás előtt jótékonysági főpróbát tartanak, amelynek teljes bevételét hagyományosan az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány javára ajánlják fel, a jubileumi gálaműsor premierjére pedig öt civil szervezettel együttműködve hátrányos helyzetű családokat hív meg a társulat.

A több mint kétórás jubileumi gálaműsorban a Monte-Carlói Cirkuszfesztivál és a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál arany-, ezüst- és bronzdíjas világszámai lesznek láthatóak: a halálkerék számban előre-, hátra- és csavart szaltót láthat a nagyérdemű, a Kubai Állami Cirkusz artistái oroszrúd produkcióval szerepelnek, de többszörösen díjazott papagájrevü is érkezik a Nemzeti Cirkusz manézsába, Ifj. Richter József pedig a lovas produkciókkal lép fel, valamint csoportjával fríz és arab telivérek szabadidomítását mutatja be a porondon a Nemzeti Cirkusz zenekarának közreműködésével.

A társulat március 22-én 11 órától élménypedagógiai órára invitálja a diákokat Tudomány a porondon címmel: a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium oktatói által összeállított anyagban az előadás során látható trükkök mögött álló törvényeket, érdekességeket mutatják be a tanulóknak.

Az ifj. Richter József vezette 70 fős cirkuszi társulat előadását csaknem 17 vidéki városban, több mint 200 alkalommal tekintheti meg a közönség.


Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)

További cikkek