391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Elindult az irodalmi-vb – 32 ország, 32 szerző, 32 kötet

10perc.hu
2022. 11. 21.
Elindult az irodalmi-vb – 32 ország, 32 szerző, 32 kötet

Az irodalmi vb lényege, hogy a foci- és könyvrajongók megismerjék olyan országok irodalmát is, amelyekre eddig kevesebb figyelem jutott.

Walt Whitman az USA és Erich Maria Remarque Németország színeiben már a csoportkörben összecsap, de vajon melyikük meccsel a szenegáli Mohamed Mbougar Sarr-ral, vagy a dél-koreai Kyung-sook Shin-nel? Bejut-e a katari döntőbe Dylan Thomas? A focivébével párhuzamosan irodalmi vb játékot szervezett a pécsi Csorba Győző Könyvtár.

Az irodalmi vb lényege, hogy a foci- és könyvrajongók megismerjék olyan országok irodalmát is, amelyekre eddig kevesebb figyelem jutott. Fontos cél az is, hogy a focirajongók közelebb kerüljenek az irodalomhoz és nem mellesleg az irodalom rajongói a labdarúgáshoz.

A játékban az vehet részt, aki a könyvtár e-mail címére vagy FB oldalán megírja: melyik könyvet/könyveket olvasta, vagy olvassa épp a 32 kötetes irodalmi vb listáról és megtippeli a labdarúgó vb győztesét.


Az irodalmi vb lényege, hogy a foci- és könyvrajongók megismerjék olyan országok irodalmát is, amelyekre eddig kevesebb figyelem jutott   Fotó: Freepik


Az irodalmi vb követi a futball-vb eseményeit. A csoportkör az ismerkedésé, de a legjobb 16 közé jutó ország szerzőit a könyvtár meccsek szerint csatasorba állítja, felvillantja életpályájukat, idéz a műveikből, - és persze drukkol a kedvenc csapatoknak is!

A játék a könyvtár közösségi oldalain zajlik, ahol prímán megférnek Nick Hornby, Jean-Paul Sartre, Julio Cortázar, Janne Teller, Mohamed Mbougar Sarr rajongói is.

Főkép forrása:
Facebook/baralib

További cikkek