Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az év elejétől határozatlan ideig nem nyomnak ki több magyar nyelvű erdélyi lapot

10perc.hu
2022. 10. 20.
Az év elejétől határozatlan ideig nem nyomnak ki több magyar nyelvű erdélyi lapot

A kiadásért felelős cég a kialakult gazdasági helyzetre hivatkozva hozta meg a döntését, ami a Krónika, az Erdélyi Napló és a Székelyhon print változatát érinti.

Úgy tűnik, nemcsak Magyarországon sújtja a válság a különböző ágazatokat. Az erdélyi magyarság jövő évtől nem juthat majd hozzá a Krónika, az Erdélyi Napló és a Székelyhon nyomtatott változatához, mert a kiadó felfüggeszti az említett lapok előállítását, míg az elektronikus médiumokat nem érinti a döntés.

A nehéz gazdasági helyzet és annak valószínűsíthetően hosszabb távú fennmaradása arra kényszerít bennünket, hogy a tevékenységeinket átszervezzük az év végéig.

A legészszerűbb döntés ebben a helyzetben, hogy 2022. december 30-tól felfüggesztjük a nyomtatott lapok kiadását, a lapterjesztést és kézbesítést, valamint a lapkereskedelmet.

Az elektronikus médiumok, mint az online portálok, a rádiók és az újmédiás tartalmak továbbra is az erdélyi magyar közösség szolgálatában állnak” – hozta nyilvánosságra a kiadásért felelős Príma Press Kft. szekelyhon.ro portálon.

Főkép forrása:
szekelyhon.ro

További cikkek