Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Balázs Fecó szelleme visszatér Sitkére…

10perc.hu
2022. 08. 23.
Balázs Fecó szelleme visszatér Sitkére…

Hétvégén tartják az idei sitkei rockfesztivált, melyen az általa megmentett kápolnánál felavatják a 2020 novemberében elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zenész emléktábláját és domborművét.

Ha valaki meghallja azt a településnevet, hogy Sitke, szinte biztos Balázs Fecó neve ugrik neki be először. Nem véletlenül, hiszen az itteni kápolna megmentéséért az első koncertet Balázs Fecónak, a Korál egykori frontemberének kezdeményezésére szervezték.

Ez a kezdeményezés mára már odáig fejlődött, hogy a hétvégén – augusztus 26-án és 27-én – megrendezik a Sitkei Rockfesztivált, melyen fellép az Ossián, Rudán Joe, Rúzsa Magdi, a Lord, a Pokolgép, a Moby Dick, az I'm Dorothy, a Koral Tribute Band és a Kárpátia együttes is. A rendezvény teljes bevételét idén is a kápolna karbantartására és jótékony célokra fordítják majd.

Morgós István, Sitke község polgármestere ugyanakkor bejelentette, az idén is legalább hatezer érdeklődőt várnak a Hercseg-hegy oldalába. A koncertek mellett egy emlékezést is szerveztek a sitkei kápolna szomszédságába, ahol pénteken este fél hatkor avatják fel a 2020 novemberében elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc díjas zenész emléktábláját és domborművét, amely Gaál Tamás sárvári származású szobrászművész alkotása.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek