Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az orosz-ukrán háború miatt mélyült el az ellentét a Pink Floyd két frontembere között

10perc.hu
2022. 08. 18.
Az orosz-ukrán háború miatt mélyült el az ellentét a Pink Floyd két frontembere között

David Gilmour és Roger Waters között már négy évtizede zajlik az ellenségeskedés, amit Oroszország fegyveres inváziója csak még jobban kiélezett.

A Pink Floyd korábbi tagjai már évtizedek óta rendkívül rossz viszonyban vannak, de az ukrajnai háborúról való radikálisan ellentétes véleményük tovább mélyítette az ellentéteket. David Gilmour és Roger Waters között már négy évtizede, jóval hosszabb ideje, mint amennyit a zenekarban töltöttek, zajlik az ellenségeskedés, és a dolgok nem javulnak.

Az index.hu információja szerint a 78 éves Waters rendkívül ellentmondásos interjút adott a CNN-nek, amelyben Joe Biden amerikai elnököt „háborús bűnösnek” nevezte, aki „csak szítja a tüzet Ukrajnában”, a NATO-t pedig azért szidta, mert az „egészen az orosz határig nyomul”. A zenész azt is kijelentette, hogy Tajvan Kína része.



David Gilmour egészen másképp vélekedik az orosz invázióról, és áprilisban kiadta a Hey Hey, Rise Up! című új kislemezét a Pink Floyd égisze alatt, amely Andrij Klivnyuk, a BoomBox ukrán rockzenekar frontemberének éneksávjával készült, a bevételt pedig humanitárius segélyakciókra fordítják. Gilmournak az ukrán menye hívta fel a figyelmét egy közösségi médiaklipre, amelyben Klivnyuk énekel.

Gilmour Watersről egyszerűen így nyilatkozott: „Mondjuk úgy, hogy csalódott voltam, és most lépjünk tovább.”

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek