391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Amikor megszólalt a Wind of Change, eggyé vált több mint tízezer ember

10perc.hu
2022. 05. 30.
Amikor megszólalt a Wind of Change, eggyé vált több mint tízezer ember

Bámulatos koncertet adott a világhírű Scorpions a budapesti Papp László Sportarénában, ahol az 1965-ben alakult rocklegendák a legismertebb dalaikkal kápráztatták el a közönséget.

A zene és a rock örök, ugyanúgy, mint azok a régi bandák, akik zenéjükkel a mai napig megdobogtatják az igazi rockzene rajongóinak szívét. Nem először, és őszintén reméljük, nem utoljára járt Budapesten a legendás Scorpions, amely világszerte legalább 150 millió albumot adott el.

Noha az idő halad, a Scorpions zenéje a régi. A német rocklegenda ismét varázsolt, és a magyar közönség megkapta azt, amiért a borsos jegyárat kifizette: a legnagyobb slágereit az együttesnek. Mert lehetnek akárhány évesek, ám amikor Mathias Jabs és Rudolf Schenker a húrok közé csap, vagy Pawel Maciwoda basszusa betölti a csarnokot, az a rockzene csúcsa.



Ugyanúgy, mint a majd tízperces dobszólóval a közönséget az őrületbe kergető Mikkey Dee. Ám a libabőr akkor jelent meg a rajongókon, amikor meghallották Klaus Meine jellegzetes, semmivel össze nem keverhető hangját… Amikor megszólalt a Wind of Change, eggyé vált több mint tízezer ember. És a zseniális énekes nem felejtett el megemlékezni barátjáról, Kóbor Jánosról sem, amiért a közönség külön hálás volt.

Aki ott volt hétfőn este a Papp László Sportarénába, az egy rövid időre ismét átélhette a rockzene igazi csodáját. És nem értette, hogy a 100 legnagyobb hard rock dal listáján a Rock You Like a Hurricane vajon miért csak a tizennyolcadik…

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek