Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Cannes: A szomorúság háromszöge nagy örömet szerzett alkotóinak, hisz elnyerte az Arany Pálmát

10perc.hu
2022. 05. 29.
Cannes: A szomorúság háromszöge nagy örömet szerzett alkotóinak, hisz elnyerte az Arany Pálmát

Ruben Östlund rendezésének ítélte a 75. cannes-i fesztivál fődíját a Vincent Lindon francia színész által vezetett nemzetközi zsűri.

A Ruben Östlund rendezte svéd vígjáték, Aszomorúság háromszöge nyerte el az idei Arany Pálmát a 75. cannes-i fesztiválon. Östlund 2017-ben A négyzet című tragikomédiával már nyert Cannes-ban, mostani filmjében a nyugati fogyasztói társadalmat figurázza ki.

A Vincent Lindon francia színész által vezetett nemzetközi zsűri azzal indokolta a döntését, hogy teljesen ledöbbentette őket az alkotás, míg a rendező kijelentette, „amikor elkezdtük ezt a filmet, egyetlen célunk volt: olyan filmet készíteni, amely érdekli a közönséget, és amely a provokáció által gondolkodtat el".



A szomorúság háromszöge című két és félórás vígjáték helyszíne egy luxusjacht, amelyre meghívást kap az influenszer és manöken Yaya és barátja, a szintén manöken Carl. Együtt utaznak dúsgazdag emberekkel, ám egy hatalmas viharban a hajó felborul, és a katasztrófa túlélői egy görög szigeten kötnek ki, ahol az emberek közötti korábbi viszonyrendszerek az ellentétükbe fordulnak.

A filmet szeptember 8-án mutatják be a magyar mozikban.

Főkép forrása:
TRT

További cikkek