Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Újra színpadon a legendás Panta Rhei!

10perc.hu
2022. 04. 13.
Újra színpadon a legendás Panta Rhei!

A progresszív rock és elektronikus zene magyarországi történetének egyik úttörője április 22-én a budai MOMkultban játszik.

Igazi csemege lesz a hazai zenekedvelőknek az az április 22-i koncert, amikor a MOMkult színpadára áll négy év után először a legendás Panta Rhei. Az 1974-ben alakult együttes, a progresszív rock és elektronikus zene magyarországi történetének egyik úttörője régi és újabb saját kompozíciói mellett Bartók-feldolgozásait adja majd elő.

A tervek között szerepel, hogy újra felveszik és megjelentetik a 45 évvel ezelőtti Bartók-anyagot. A zenekar Grieg Peer Gynt szvitjét is előadja, utóbbit Victor Máté kórus átiratával. A darab az 1977-es bemutató óta most fog másodszor élőben elhangzani, a Rotunda énekegyüttes bevonásával.

Az április 22-i esten a korábbi tagok, Ács Enikő, Szalay András és Szalay Sándor mellett a Panta Rheiben Kálmán András (billentyűs hangszerek), Milkovics Mátyás (szintetizátor) és Szalay Dániel (dob) játszik, vendégként fellép Felkai Miklós (gitár) és a Rotunda Énekegyüttes.

Főkép forrása:
MTI/Mohai Balázs

További cikkek