Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

„Várjuk a híreket, az oltást és a pizzafutárt”

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 04. 15.
„Várjuk a híreket, az oltást és a pizzafutárt”

Váray László legújabb, „Tölts újra ember!” című dala az elmúlt, kihívásokkal teli időszakra kíván pozitív üzenettel reagálni, választ találni.

Új helyzetet teremtett a covid okozta időszak minden zenésznek, hiszen jó ideje megszűnt az a fajta kapcsolat a közönséggel amit a koncerteken, fellépéseken lehet megtapasztalni. Váray László dalszerző ezúttal is dalba öntötte a kettészakadt világ okozta félelmeit. Olyan eseményeket és szalagcímeket említ meg a dalszöveg, ami mostanában leginkább hat az emberek mindennapjaira, valamint hosszú ideig hivatkozási pont lesz a jövőben. Olyanokat, amiben nézete szerint hamarosan csak a világnézetek alapján választott igazságok mentén lehet majd közlekedni. Például a kritikáit az online világ térhódításával, a vitakultúra színvonalával és a véleménykülönbségek el nem fogadásával kapcsolatosan.


Fotó: Váray László engedélyével

„Mindeközben várjuk a híreket, az oltást és a pizzafutárt, de sokan már mindegyiktől ugyanúgy félnek. Kétkedünk magyarázatokban és a kétkedésben is. A refrén utolsó sora egy ellen-mantra: Félünk, de ünnepelünk, a kezünkben pohár és fegyver / Az új jelszó lehet az utolsó: tölts újra ember!” – vallja Váray László.

A bezártság új helyzetet teremtett mindenki életében. Váray László dalszerző ebben az időszakban is igen aktívan dolgozott, nemcsak új dalokat írt, de egy kiváló csapattal egy új szólólemezt készítésén fáradozott. Az új lemez várhatóan az év második felére készülhet el. Váray László egyébként 14 éves kora óta gitározik, az éneklést - a mandolinozással együtt - 30 évesen, a Colombre Band alapításával kezdte el. De a Belvárosi Betyárokkal is összeforrt a neve az elmúlt években.

 

Főkép forrása:
Váray László engedélyével

További cikkek