Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Dal 2021: nyert az Egyetlen szó

10perc.hu
2021. 03. 15.
Dal 2021: nyert az Egyetlen szó

A nézők sms-ben elsöprő többséggel a Kaukázus Egyetlen szó című dala mellett tették le a voksukat, így Kardos-Horváth János és Kontor Tamás szerzeménye lett 2021-ben az év magyar slágere.

Véget ért a Dal 2021, melynek döntőjében a verseny negyvenes mezőnyének legjobb nyolc előadója lépett színpadra. A zsűri pontszáma alapján a Kaukázus várta a legkevesebb ponttal a közönség szavazását, ám a nézők elsöprő többséggel a zenekar Egyetlen szó című dalát találták a legjobbnak, így Kardos-Horváth János és Kontor Tamás szerzeménye lett a győztes, azaz a Kaukázusé 2021-ben az év magyar slágere.

Az együttes a verseny megnyerésén kívül számos jutalomban részesült. A közmédia egy éven belül legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, egy zeneszámból videóklipet készít, emellett tízmillió forint pénzjutalom is az övék lett, amelyet zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat. A győztes dal, az Egyetlen szó az életigenlésről, az újrakezdésről szól, szövegéért a frontember Kardos-Horváth János kiérdemelte A Dal 2021 legjobb dalszövegírója elismerést is.



„A díj a zenekar közös sikere. Az Egyetlen szó tábortűzi hangulatban született és fantasztikus, hogy érzelmeket váltottunk ki a nézőkből, hiszen a közönség voksaival nyertünk. Ezt nem szabad elherdálnunk, jól szeretnénk bánni az emberek szeretetével. Sok dalunk gyűlt össze az elmúlt időszakban és most szerzett tapasztalatokat jól szeretnénk kamatoztatni a nyeremény részét képező lemezfelvételi, valamint klipkészítési lehetőség során” – jelentette ki Kardos-Horváth János, a Kaukázus énekese, dalszerzője az M2 Petőfi TV-n sugárzott Dal Kulissza című műsorban.

A Kaukázus 2002-ben alakult, a dallamos rockzenét játszó, érzékeny témákkal, például a környezetvédelemmel is foglalkozó népszerű rockformáció azóta több átalakuláson ment át. Az alapító Kardos-Horváth János (ének, basszusgitár, dalszerzés) mellett jelenleg Kis Tibor "Sztivi" (gitár), Simonyi Zádor (dobok) és Domokos Tibor (billentyűs hangszerek) tagja az együttesnek, a döntőben színpadra lépett a marokkói Said Tichiti (vokál) és Tiszai Vivien (dob) is. Az együttes eddig nyolc albumot jelentetett meg, a legutóbbi 2018-ban jelent meg. Kardos-Horváth János a Hahó együttessel sikeres gyereklemezeket is készít.

Főkép forrása:
MTI/Cseke Csilla

További cikkek