Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

New York City megemlékezik a 9/11 áldozatairól 23 évvel a támadások után

10perc.hu
2024. 09. 11.
New York City megemlékezik a 9/11 áldozatairól 23 évvel a támadások után

New York City megemlékezik a 23 évvel ezelőtti 9/11 terror támadásról. Emlékezés, csendes percek, és fontos látogatók, köztük Biden és Harris.

New York City ma megáll, hogy megemlékezzen a 2001. szeptember 11-i terrortámadások 23. évfordulójáról, amelyek mély hatással voltak az országra. Ezen a napon közel 3000 élet veszett el, amikor az al-Kaida eltérítői négy repülőgépet vezettek a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba, a Pentagonba és egy pennsylvaniai mezőre.

Az éves ceremónia hat perc csendet tart a áldozatok tiszteletére, a 9/11 Emlékmű és Múzeum pedig reggel 8:00-kor nyitja meg kapuit a családok előtt. A megemlékezés 8:46-kor kezdődik, jelezve, amikor a 11-es járat nekiütközött az Északi Toronynak. A következő csendes pillanatok a Dél-torony elleni támadásokra, a Pentagonra, a Dél- és Észak-torony összeomlására, valamint a 93-as járat shanksville-i lezuhanására emlékeznek. A szertartás általában 12:30 körül ér véget.

Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök várhatóan részt vesznek az eseményen Alsó-Manhattanben, míg a republikánus alelnökjelölt, JD Vance szintén a városban lesz. Biden és Harris is nyilatkozatot tettek közzé, amelyben arra kérik a nemzetet, hogy "soha ne felejtsük el" az áldozatokat, családjaikat és azon a napon tanúsított hősiességet.

A Fehér Ház megerősítette, hogy Biden és Harris ellátogat a 9/11-es helyszínekre Shanksville-ben és a Pentagonban. Az utcák lezárása a 9/11 Emlékmű és Múzeum környékén érvényben lesz, érintve olyan területeket, mint a Barclay utca, a Liberty utca és a West Thames utca, többek között. Ezek a lezárások egybeesnek az Egyesült Nemzetek Közgyűlésével, ami tovább fokozza a forgalmi zavarokat Manhattan keleti oldalán.

Az eredeti információk ezekről az eseményekről a CBS News New York és más helyi hírszolgáltatók tudósításaiban találhatók, az amerikai megemlékezést pedig élőben lehet követni az alábbi videón:







Főkép forrása:
CBS News Facebook oldala

További cikkek