388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Kijev tanul Moszkvától? Felrobbanthatták az ukrán hadsereg egyik legmagasabb rangú vezetőjét

10perc.hu
2023. 11. 07.
Kijev tanul Moszkvától? Felrobbanthatták az ukrán hadsereg egyik legmagasabb rangú vezetőjét

Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnok-helyettesének kezében „óvatlan kezelés következtében” felrobbant egy gránát.

Úgy tűnik, immár ukrán oldalon is előfordulnak furcsa halálesetek, azaz Kijev is tanulhatott a moszkvai módszerből. Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint egy működésbe lépett robbanószerkezet áldozata lett Hennagyij Csasztjakov, az ukrán hadsereg főparancsnokának helyettese. A jelentések szerint Csasztjakov otthonában, a Kijev melletti Csajka településen "gránát" robbant.

"Robbanóeszköz óvatlan kezelése miatt saját otthonában, Csajka településen meghalt egy 39 éves katona. Tizenhárom éves fiát súlyos sérülésekkel kórházba szállították" – közölte Marjana Reva belügyi szóvivő. Az Ukrajinszka Pravda jelentette, hogy Valerij Zaluzsnij hadsereg-főparancsnok helyetteséről van szó.

Az ezredes felesége és lánya is a házban tartózkodott a robbanás idején. Előzetes információk szerint a család női tagjai nem sérültek meg. Nem sokkal később Zaluzsnij Telegram-oldalán megerősítette az értesülést helyettese haláláról. Igaz, ebben szó sincs arról, hogy óvatlan kezelés hatására következett volna be a gyilkos detonáció.

"Ma tragikus körülmények között, saját születésnapján, családja körében életét vesztette helyettesem és közeli barátom, Hennagyij Csesztjakov ezredes. Az egyik ajándékcsomagban működésbe lépett egy ismeretlen robbanószerkezet" - írta Valerij Zaluzsnij.

Főkép forrása:
Ukrajinszka Pravda/AFP

További cikkek