Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Giorgia Meloni elfogadta a kormányalakítási megbízatást, holnap esküt tesz az új olasz kabinet

10perc.hu
2022. 10. 21.
Giorgia Meloni elfogadta a kormányalakítási megbízatást, holnap esküt tesz az új olasz kabinet

A gazdasági minisztérium élére Giancarlo Giorgetti, a Liga politikusa kerül, a belügyminiszter Matteo Piantedosi prefektus lesz, míg Matteo Salvini, a Liga vezetője a kikötőkért is felelős infrastrukturális tárca irányítása mellett kormányfőhelyettes is lesz.

Azonnal, további egyeztetések nélkül elfogadta a miniszterelnöki megbízatást Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FDI) elnöke a Sergio Mattarella államfővel tartott újabb találkozón, a kormány szombat délelőtt teszi le esküt.

Az FDI két szövetségese, a Liga és a Hajrá, Olaszország (FI) adja a két kormányfő-helyettest. Egyikük Antonio Tajani, az FI politikusa, aki egyben a külügyminiszter is lesz, a másik Matteo Salvini, a Liga vezetője, aki a kikötőkért is felelős infrastrukturális tárcát vezeti majd.

A gazdasági minisztérium élére Giancarlo Giorgetti, a Liga politikusa kerül, a belügyminiszter Matteo Piantedosi prefektus lesz. Több minisztérium hatásköre bővül, újdonságnak számít a születési politikáért is felelős családügyi, valamint a fogyatékosággal élőkért felelős minisztérium.

Főkép forrása:
Instagram

További cikkek