Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A nap, amikor elkapták a rosztovi rémet

10perc.hu
2021. 11. 20.
A nap, amikor elkapták a rosztovi rémet

Andrej Csikatyilo minden idők legbrutálisabb mészárosa volt, aki 56, többnyire gyermek és fiatal kárára elkövetett gyilkosságot ismert be, és a bíróság 53 esetet tudott rábizonyítani.

Amikor 1990. november 20-án kattant a bilincs egy bizonyos Andrej Csikatyilo kezén, az egész Szovjetunióban fellélegeztek az emberek. A rosztovi rémként elhíresült férfi minden idők legbrutálisabb mészárosa volt, aki 56, többnyire gyermek és fiatal kárára elkövetett gyilkosságot ismert be, és a bíróság 53 esetet tudott rábizonyítani.

Andrej Csikatyilo saját magát "a természet selejtjének" nevezte, mégis képes volt rá, hogy 12 éven át tartó gyilkosságsorozata idején úgy belesimuljon a szovjet társadalomba a korábban tapasztalt, tanárként elkövetett zaklatási és pedofíliára utaló esetei ellenére, hogy a párt hűséges tagjaként, egy városi kisembernek tűnjön.

Nem véletlenül emelte ki a per ítéletében Leonyid Akubzsanov bíró, hogy egy sorozatgyilkos azért ölhetett több mint egy évtizeden keresztül szinte zavartalanul, mert akkoriban a szocialista rendszerben a problémák tagadásának a kultúrája fontosabb volt, mint azok nyilvános megoldása, valamint a Szovjetunióban, a „mi Szovjetuniónkban” nem volt bűnözés, nem létezett gyerekgyilkosság, semmiféle rossz.

A rendőrség hivatalosan nem mondott, nem mondhatott semmit – önszorgalomból pár rendőr kiment a rosztovi iskolákba figyelmeztetni a gyerekeket –, és sokáig csak szóbeszédként terjedt, hogy szörnyeteg vadászik a gyerekekre – írta a moszkvater.com.

Csikatyilo azért pusztította el és gyalázta meg több mint ötven áldozatát, mert normális módon szinte képtelen volt a szexuális életre, ahhoz, hogy erekciója legyen és gyönyörökhöz jusson, fájdalmat kellett okoznia.

Amikor 1978-ban elkövette az első gyilkosságát, megölt egy 9 éves kislányt, a felesége, Feodoszija Odnacseva azt állította, hogy férje végig vele volt, a hatóságok egy másik, éppen szabadlábon lévő erőszakos bűnözőt fogtak el és kenték rá a gyilkosságot.

A férfit, Alexander Kravcsenkót halálra ítélték, és ki is végezték 1984-ben. Nem ő volt az egyetlen, aki ugyan nem Csikatyilo kezétől, de miatta halt meg: többen öngyilkosok lettek, mert felmerült a nevük, mint elkövetők.

Amikor Csikatyilo megúszta az első gyilkosságot, ráérzett az ölés számára kedvező reakciókat kiváltó ízére. Az áldozatait tudatosan választotta ki, leginkább prostituáltak, árvák és otthonról elszökött gyerekek közül kerültek ki. A kiszemeltekkel minden esetben kedves volt, áldozatát rendszerint az erdőbe csalta, ártalmatlanná tette, megkínozta.

Andrej Csikatyilót 1992-ben ítélték halálra, valamennyi áldozata miatt külön-külön is. 1994. február 14-én hajtották végre a halálos ítéletet a Szovjetunió leghírhedtebb sorozatgyilkosán. Egy fejlövéssel. A halálával a világ megszabadult egy szörnyetegtől.

Sajnos magyar szála is volt a rosztovi rém ügyének, ugyanis 44. áldozataként a tizenkilenc esztendős, a Szovjetunióban tanuló diáklányt, Varga Ilonát gyilkolta meg. A lányt egy buszon csábította el, elvitte egy közeli faluba, ahol kegyetlenül meggyilkolta, felvágta a hasát és evett a méhéből.

A teljes cikket, valamint azt, miként látta minden idők legkegyetlenebb gyilkosát a mellette évtizedekig kitartó felesége, elolvashatja a moszkvater.com portálon

Főkép forrása:
wikipedia

További cikkek