392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Sokak nyugdíjellátását újraszámolhatják 2024-ben

10perc.hu
2024. 04. 11.
Sokak nyugdíjellátását újraszámolhatják 2024-ben

A 2024-es valorizációs szorzószámok emelkedése miatt sokan kíváncsiak arra, hogy van-e lehetőségük nyugdíjuk újraszámítására.

Azok kérhetik nyugdíjuk ismételt megállapítását, akik korhatár előtti ellátásban részesülve dolgoztak, és nyugdíjkorhatárukat elérve korhatár előtti ellátásuk ettől kezdve öregségi nyugdíjjá vált. 2024-ben az 1959-ben születettek töltik be 65. életévüket, és válnak jogosulttá az öregségi nyugdíjra. "A korhatár előtti ellátások folyósítása mellett meghatározott összeghatárig lehet keresőtevékenységet folytatni. Ez a jövedelemhatár évente a minimálbér tizennyolcszoros összege." - írja a 24.hu

Fontos feltétel, hogy a korhatár előtti ellátás folyósításának időtartama alatt legalább 365 nap szolgálati időt szerezzenek. Ha a feltételek teljesülnek, az ismételten megállapított öregségi nyugdíj összege magasabb lehet, mint a korábban folyósított összeg. Ebben az esetben a jövőben a magasabb összeget fogják folyósítani.

Az ismételt megállapításhoz szükséges szolgálati idő 2012. január 1. és a nyugdíjkorhatár betöltését megelőző nap közötti időben szerezhető. A kérelmet a nyugdíjkorhatár betöltését követően bármikor be lehet nyújtani.

Fontos megjegyezni, hogy az ismételt megállapítás nem automatikus. További részletek az ado.hu oldalán olvashatóak.


Címkék:
#Nyugdíj

További cikkek