Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Hétfőtől érkezik a dupla nyugdíj

10perc/MTI
2024. 02. 12.
Hétfőtől érkezik a dupla nyugdíj

A februári ellátással együtt hétfőn utalják az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Vitályos Eszter azt mondta, az év eleji 6 százalékos emelés a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik: egy átlagos nyugdíj esetén tehát kétszer 230 ezer forint, összesen 460 ezer forint érkezik.
A nagy összegű kifizetések miatt a Magyar Posta is a szokottnál korábban, már hétfőn megkezdi a nyugdíjak postai kézbesítését.

"A kormány tartja az idősek felé tett vállalásait: minden évben garantáljuk az inflációkövető nyugdíjemelést, visszaadtuk a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, visszaszorítottuk az inflációt és az élelmiszerek drágulását, és mindent megteszünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, amit Brüsszel és a baloldal el akar törölni. Ezeket a vállalásainkat a mostani nehéz háborús időkben is tartjuk" - fogalmazott Vitályos Eszter.


Főkép forrása:
MTI/Máthé Zoltán (Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Címkék:
#Nyugdíj

Hirdetés

További cikkek