Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Bukta a világ leggazdagabb embere címet Elon Musk – Zuckerberg már a TOP 10-ből is kiesett

10perc.hu
2023. 04. 04.
Bukta a világ leggazdagabb embere címet Elon Musk – Zuckerberg már a TOP 10-ből is kiesett

A lista napról-napra változhat, azonban sokaknak jó ideje szinte bérelt helye van a leggazdagabbak legszűkebb elitjében.

Az elmúlt hónapokban is több változás történt a világ leggazdagabb embereit felsorakoztató listán. A Forbes 2022-ben 2668-ra tette a milliárdosok számát a világon, akik jelentős szerepet játszanak a világgazdaság, a politika és a filantrópia terén - írta az Investopedia. Mutatjuk, hogyan áll jelenleg, ki a három leggazdagabb ember a világon.

Ezek a milliárdosok sok esetben kölcsönöket vesznek fel, hogy elkerüljék a részvények eladását, és ezzel elhalasztják (vagy az örökösöket tekintve, elkerülik) a nem realizált árfolyamnyereségre kivetett adót. A Portfólio szerint a multimilliárdosok a bejelentett jövedelmek ellentételezésére számos adókedvezményt is igénybe vehetnek, így a listán szereplők közül néhányan az elmúlt években nem fizettek jövedelemadót.

Az alábbiakban a Bloomberg Billionaires Index 2023. április 1-i adatai alapján mutatjuk, kik a világ leggazdagabb emberei. Íme, a dobogósok.


Bernard Arnault a világ legnagyobb luxuscikkgyártója, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton elnöke     Fotó: Louis Vuitton


1. Bernard Arnault

Kora: 73 év

Vagyona: 199 milliárd dollár

Lakóhelye: Párizs

Franciaország és egyben a világ leggazdagabb embere a világ legnagyobb luxuscikkgyártója, az LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton elnöke.

2. Elon Musk

Kora: 51 év

Vagyona: 187 milliárd dollár

Lakóhelye: Texas

Musk a világ legértékesebb autógyártójának, a Teslának a vezérigazgatója. Az austini, texasi székhelyű vállalat az elektromos járművek mellett otthoni napelemeket is értékesít. Musk emellett a SpaceX rakétagyártó és űrkutatási vállalat vezérigazgatója, illetve 2022 ősze óta ő a Twitter közösségimédia-platformot működtető cég tulajdonosa.


Musk a Twitter tulajdonosa és a világ legértékesebb autógyártójának, a Teslának a vezérigazgatója     Fotó: Twitter


3. Jeff Bezos

Kora: 59 év

Vagyona: 127 milliárd dollár

Lakóhelye: Washington állam

Bezos az Amazon, a világ legnagyobb online kereskedelmi platformjának alapítója. A seattle-i székhelyű vállalat elektronikai cikkeket, háztartási cikkeket és egyéb termékeket értékesít weboldalán keresztül. Ezen kívül felhőalapú számítástechnikai és streaming szolgáltatásokat kínálnak, továbbá alájuk tartozik a Whole Foods élelmiszerlánc is. Az Amazon 2022-ben 514 milliárd dolláros bevételt ért el.


A világ leggazdagabb nője, Francoise Bettencourt Meyers a L'Oreal 33%-át tudhatja magáénak     Fotó: L'Oreal


Francoise Bettencourt Meyers a leggazdagabb nő a világon. A nettó vagyona 2023. április 1-én 88,4 milliárd dollár. A 69 éves hölgy a világ legnagyobb kozmetikumgyártója, a L'Oreal 33%-át tudhatja magáénak. A L'Oreal tulajdonában van a Lancome és a Garnier márkák, és 2022-ben 38,3 milliárd eurós árbevétele volt.

Kiesett a leggazdagabbak legszűkebb listájáról a Facebook atyja, Mark Zuckerberg. A Kaliforniában élő, 38 éves férfinek azért így sem kell aggódnia, jelenlegi vagyona 77,9 milliárd dollár, ami a 12. helyre elég. Zuckerberg a Facebook - a világ legnagyobb közösségi hálózata - mögött álló Meta Platforms társalapítója és vezérigazgatója.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Elon Musk

További cikkek