387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Megvárták a választásokat, utána határoztak a nyugdíjakról

10perc.hu
2022. 04. 05.
Megvárták a választásokat, utána határoztak a nyugdíjakról

Törvényellenes módon, csak múlt éjjel jelent meg a nyugdíjak megállapításához szükséges kormányrendelet, melyből kiderült, a szorzószám 8,7 százalék lett.

Vélhetően senki sem csodálkozik azon, hogy a kormány megvárta az országgyűlési képviselő-választásokat, és csak utána rendelkezett a nyugdíjak megállapításához használt szorzószámról. Ráadásul tette ezt teljesen törvényellenesen.

Ugyanis az érvényben lévő nyugdíjtörvény szerint (1997. évi LXXXI. törvény 101. §) az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset meghatározásánál a növelés mértékét minden év márciusában kell kormányrendeletben meghatározni. Ennek alapjául a Központi Statisztikai Hivatal által utoljára közzétett adatok szolgálnak.

Nos, az április 4-én, a Magyar Közlönyben kihirdetett szorzószám8,7 százalék lett, ami pontosan megegyezik  azenpenzem.hu korábbi cikkében szereplő, a KSH által már februárban közzétett tavalyi kereseti adatokkal. Egy biztos, a most közzétett szorzószám a korábbi évek gyakorlata alapján némiképp visszafogottabb emelést jelent.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek