Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: ,,Vajon miért félnek az Orbánok október 23-tól?"

10perc.hu
2024. 10. 21.
Magyar Péter: ,,Vajon miért félnek az Orbánok október 23-tól?"

Magyar Péter, politikus a legutóbbi Facebook-posztjában élesen bírálta a kormány október 23-i megemlékezésének szervezését.

A politikus szerint a kormány kontrollált, kordonokkal körülvett eseményt tervez, és elkerüli a nyilvános megemlékezést. Emellett állítja, hogy a Vízügyi Főigazgatóság dolgozóit kötelezik, hogy részt vegyenek az eseményen, ahol Orbán Viktor beszédet mond - írta a Szeretlek Magyarország.

Magyar Péter posztjában úgy fogalmazott:
„Vajon miért félnek az Orbánok október 23-tól? Miért nem akarnak nyilvános helyen, kordonok és beléptető kapuk nélkül méltó megemlékezést szervezni és valóban kiállni a magyar függetlenség és szuverenitás mellett? Vajon miért kötelezik a Vízügyi Főigazgatóságot, hogy most először szervezzen családi napot és véletlenül pont oda, ahol a miniszterelnök beszélni fog? Vajon miért kötelezik mind a 12 vízügyi központot, hogy mindegyik legalább 40 munkatársat küldjön a Fidesz rendezvényére?”

A politikus szerint a kormány intézkedései a vízügyi dolgozókra is nyomást gyakorolnak. A posztban arra is utal, hogy a dolgozók esetlegesen az előírt részvételi kvóta nem teljesítése miatt maradhatnak le a megígért béremelésekről.

Magyar emellett arra buzdítja követőit, hogy csatlakozzanak az általa szervezett megemlékezéshez, amely október 23-án, 15:00 órakor kezdődik a Bem József téren, ahonnan a résztvevők közösen vonulnak át a Széna térre. A politikus célja, hogy méltóképpen emlékezzenek meg az 1956-os forradalom hőseiről.
„1956 a mi közös történetünk. A hazánknak most ismét szüksége van ránk. Találkozzunk október 23-án 15.00 órakor Budapesten a Bem József téren, és vonuljunk át közösen a Széna térre, hogy együtt emlékezzünk a valódi magyar hősökre.” – írta a posztjában.


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek