Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Orbán Balázs tisztázta kijelentését

10perc.hu
2024. 09. 30.
Orbán Balázs tisztázta kijelentését

Orbán Balázs korábban nem magyarázta meg Zelenszkijre tett kijelentését, de most otthona előtt kérdezték és tisztázta álláspontját.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, korábban a Mandinernek adott interjúban tett kijelentésével váltott ki komoly visszhangot, amelyben azt sugallta, hogy Magyarország másképp kezelné az orosz-ukrán konfliktust, mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök - közölte a Telex. Orbán Balázs úgy fogalmazott: „Pont 56-ból kiindulva, mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált.” A nyilatkozatot többen kritikával illették, és az igazgatót később otthona előtt kérdezték meg a pontos jelentésről.

Orbán Balázs tisztázta, hogy az 1956-os forradalom hősei iránti tisztelete megkérdőjelezhetetlen: „1956 hősei magyar nemzeti hősök, és minden tiszteletet megérdemelnek. Ők mindent pontosan úgy és akkor csináltak, amit kellett.” A politikai igazgató hozzátette, hogy Magyarország kormánya két és fél éve változatlan állásponton van az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban: „Ennek a konfliktusnak nincsen a csatamezőn megoldása. Béketárgyalásoknak kellene következni.”

Amikor arról kérdezték, pontosan mire utalt Zelenszkij elnök döntéseivel kapcsolatban, Orbán Balázs elismerte, hogy kijelentése félreérthető volt: „Valószínűleg ez volt a mondanivalómnak a félreérthető része, amit pontatlanul fogalmaztam, és nyilván, ha bárkit megbántottam, akkor elnézést kérek.” 

Kiemelte, hogy Magyarország mind Ukrajnának, mind Oroszországnak azt javasolja, hogy a konfliktust béketárgyalások útján rendezzék. „Ők másképp gondolkodnak... katonai úton szeretnék elérni a céljaikat. Szerintem ez nem jó a világnak, és nem jó Magyarországnak.”

Főkép forrása:
Telex․hu YouTube

További cikkek