Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A pedagógusok számon kérik a kampányban elhangzott ígéreteket

10perc.hu
2022. 04. 26.
A pedagógusok számon kérik a kampányban elhangzott ígéreteket

A PDSZ Magyarország következő miniszterelnökéhez írt nyílt levelében oktatási minisztérium létrehozását, jelentős béremelést és a munkaterhek csökkentését sürgeti.

Ahogy ígérte, a választások után máris visszatért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a való életbe, és nyílt levélben fordult Magyarország következő miniszterelnökéhez. Ebben egyebek mellett önálló oktatási minisztérium létrehozását, jelentős béremelést és a munkaterhek csökkentését sürgetik.

„Tudomásunk szerint a választásokon győztes pártszövetség több tagja is nyilvánosan hangot adott annak a véleménynek, hogy valóban szükséges és nem tűr halasztást a pedagógusok helyzetének, életkörülményeinek javítása, beleértve az anyagi megbecsülést, a munkaterhek csökkentését, a független értelmiségi lét feltételeinek megteremtését” – olvasható a PDSZ levelében.



A PDSZ szerint nem vált be az a megoldás, hogy különböző minisztériumok fennhatósága alá kerültek az oktatás különböző területei. Mindezért szükségesnek tartják önálló oktatási minisztérium létrehozását, mely az oktatás minden területét - az óvodától a felsőoktatásig - összehangoltan tudja képviselni.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tanárhiány napról napra súlyosbodik, és jelentős béremelés és a munkaterhelés csökkentése nélkül nem orvosolható a tantestületek elöregedése és a létszámok drámai csökkenése. Úgy zárták levelüket, azt remélik, „most talán megértőbb fülekre talál kérésük, mint eddig”.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek