Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Szépen kezdődik a tavasz: napsütés, erős szél, hózápor, hajnali mínuszok

10perc.hu
2022. 02. 28.
Szépen kezdődik a tavasz: napsütés, erős szél, hózápor, hajnali mínuszok

A tél utolsó napján és a tavasz kezdetén is változékony, hűvös idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Ma napos időszakok is várhatók, de szórványosan számítani lehet kisebb havazásra, hózáporokra, majd kelet, délkelet felől havas esőre, záporokra is. Késő délutántól, estétől északkelet felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A csúcsértékek jellemzően plusz 4 és 8 fok között alakulnak.

Kedden, március elsején, a tavasz első napján az ország nagyobb részén alapvetően derült vagy gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul, míg maximumhőmérséklet plusz 4 és 9 fok között alakul.

Szerdán a Tiszántúlon általában közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, míg másutt többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem várható. Többfelé élénk, egy-egy helyen erős széllökések is lehetnek. Hajnalban általában mínusz 9 és mínusz 2 fok közötti értékeket mérhetnek, kora délutánra plusz 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Számottevő csapadék csütörtökön sem valószínű. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de délutánra plusz 6 és 10 fok közé melegszik fel a levegő. Pénteken nagyobb eséllyel északkeleten néhol előfordulhat zápor, hózápor, sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet a szél. A hajnali hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 1 fok között várható, a csúcsértékek plusz 5 és 9 fok között alakulnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek