393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Választás 2022: ha képviselőjelölt akarsz lenni, akkor 500 ajánlásra van szükséged

10perc.hu
2022. 02. 11.

A Nemzeti Választási Bizottság eddig 37 pártot és 11 nemzetiségi önkormányzatot vett jogerősen nyilvántartásba az országgyűlési választásra.

Lassan tényleg a célegyenesbe fordul a 2022-es országgyűlési választás, melyet április 3-ra írt ki Áder János köztársasági elnök. A Nemzeti Választási Bizottság eddig 37 pártot és 11 nemzetiségi önkormányzatot vett jogerősen nyilvántartásba az országgyűlési választásra. Az országgyűlési képviselő-választás ajánlásgyűjtési időszakának kezdete előtt, ma délutánig 864 jelölt 157 661 ajánlóívet igényelt a választási irodáktól.

A jelöltek és jelölőszervezetek korábban már bejelenthették igényüket az ajánlóívekre, egy íven nyolc ajánlásra van hely. Az ajánlásokat szombattól gyűjthetik a jelöltek, február 25-én 16 óráig. Az ajánlásgyűjtő íveket szombaton 8 órakor kezdik átadni a jelölteknek, a péntek délutánig igényelt aláírásgyűjtő ívekkel összesen több mint 1 millió 261 ezer támogató aláírást lehet összegyűjteni.

A választáson indulni szándékozó jelölteknek február 25-én 16 óráig kell összegyűjteniük az 500 érvényes ajánlást. Az ajánlásokat csak a választási irodák által kiadott íveken lehet gyűjteni, és fel kell tüntetni az ajánló nevét, személyi azonosítóját és lakcímét, valamint a gyűjtőnek fel kell tüntetni a személyi azonosítóját vagy a személyazonosságát igazoló hatósági igazolványának számát, továbbá neki is alá is kell írniuk az ívet.

Főkép forrása:
NVI

További cikkek