Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A diákok napja lesz február 15-e – addig lehet jelentkezni érettségire és a felsőoktatásba

10perc.hu
2022. 02. 10.
A diákok napja lesz február 15-e – addig lehet jelentkezni érettségire és a felsőoktatásba

Az Oktatási Hivatal (OH) fontos bejelentést tett a tanulók számára, és felhívták a figyelmüket arra, hogy az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni.

Nagyon fontos dátum lesz a fiatalok számára február 15-e, főleg ami a tanulásukkal kapcsolatos. Az Oktatási Hivatal ugyanis ma bejelentette, hogy jövő hét keddjéig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra és az ősszel induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételire külön kell jelentkezni.

2022-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 2-től június 24-ig tart, az írásbeli vizsgákat május 2. és 23. között rendezik meg, az emelt szintű szóbeli vizsgák június 1. és 9., a középszintű szóbelik június 13. és 24. között lesznek. A vizsgákat a koronavírus-járvány miatt a már bevált védelmi intézkedések alkalmazásával szervezik meg.

 Az OH közleménye szerint a www.felvi.hu honlapon közzétett felvételi tájékoztatóban a teljes képzéskínálat és a jelentkezéshez szükséges valamennyi információ elérhető. Díjmentesen három helyre lehet jelentkezni, és egyenként 2000 forintos kiegészítő díjért további három hely is megjelölhető. A kiegészítő díj befizetési határideje is február 15-e éjfél.

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek