Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több mint hárommillió forintra büntették az árstopot megsértő benzinkutakat

10perc.hu
2022. 02. 06.
Több mint hárommillió forintra büntették az árstopot megsértő benzinkutakat

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) november 15-től több mint kétezer töltőállomást ellenőrzött, a pénzügyőrök eddig mindössze 12 esetben állapították meg a hatósági ár megsértését.

Lassan lejár a hatósági ár ideje a benzinkutakon, hiszen február 15-ig rögzítette a kormány a nem prémium benzin és a gázolaj literenkénti árát 480 forintos felső határral. A NAV emberei folyamatosan ellenőrizték a töltőállomásokat, és az eddig meghozott határozatokban összesen 3,2 millió forint bírságot szabott ki az adóhatóság.

A pénzügyőrök nemcsak a hatósági árak betartását ellenőrzik, hanem a nyitvatartási idő, az esetleges üzemszünet alakulását, valamint az értékesített üzemanyagok körét, azok összetételét is, és a kezelőszemélyzet nélküli kutakat is felkeresik.

A NAV ellenőrzéseinek elsődleges célja az ellátás biztonsága és a hatósági ár biztosítása. A hivatal kockázatelemzői a jövedéki adatszolgáltatások, az online pénztárgép és az online számla adatai alapján folyamatosan elemzik a benzinkutakat üzemeltetetők tevékenységét. A NAV pedig azonnal fellép, amint a kockázatelemzők szabálysértés kockázatát észlelik.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek