Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tíz évet kapott az aggastyán gyilkos

10perc.hu
2022. 02. 01.
Tíz évet kapott az aggastyán gyilkos

Vélhetően sosem szabadul ki a börtönből az a 87 éves férfi, akit tíz esztendőre ítéltek el, mert megölte az élettársa lányát.

Nem mindennapi gyilkossági ügyben kellett ítéletet hirdetnie a Budapest Környéki Törvényszéknek, ugyanis a vádlott egy 87 éves férfi volt. Az aggastyán gyilkos tavaly januárban azért ölte meg élettársa lányát, mert azt hitte, elvették a nyugdíját.

Az eljárás adatai szerint az idős férfi úgy vélte, hogy a sértett és a számláját vezető bank pénzt vett el tőle. A nő hiába kérte, hogy menjenek el a pénzintézethez és kérjék el a bizonyító erejű kamerafelvételeket. A férfi életveszélyesen megfenyegette a sértettet, aki azonban ezt csak az idős férfi szellemi leépülésének tulajdonította.



Tavaly január 8-án a sértett meglátogatta Fóton élő édesanyját és annak 87 éves élettársát. Az idős férfi ismét szóvá tette, hogy a sértett elvette a nyugdíját, kést vett magához, majd nyakon szúrta a nőt, aki kimenekült a lakásból, de az utcán összeesett. A vádlott utánament, még egyszer megszúrta, többször téglát vágott a fejéhez, majd elment. A sértett a helyszínen meghalt.

A vádlott beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A törvényszék a beismerő nyilatkozatot elfogadta és a vádlottat emberölés miatt 10 év börtönre ítélte. Az ügyész jogorvoslat benyújtására 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, ezért az elsőfokú ítélet egyelőre nem jogerős.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek