390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Már járja a boltokat az árkommandó!

10perc.hu
2022. 02. 01.
Már járja a boltokat az árkommandó!

Ha az ellenőrök olyan üzletre bukkannak, ahol nem tartják be a hét élelmiszer hatósági árait, akár be is zárhatják a boltot.

A mai naptól kezdve egészen május elsejéig a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) októberi árlistája alapján a kormány által kijelölt hét élelmiszert a következő áron lehet árulni a boltokban: a kristálycukrot kilogrammonként 261, a finomlisztet 203, a sertéscombot 1420, a csirkemellfilét 1600, a farhátat 293, a napraforgó étolajat literenként 713, valamint a 2,8 százalékos UHT tartós tejet 268 forintért.

Az árstopot – ugyanúgy, mint korábban a benzinkutakon – már a mai naptól szigorúan ellenőrzik a megyei és fővárosi kormányhivatalok fogyasztóvédelmi munkatársai, akik a maximált árak mellett az előírt, vásárlók számára kötelezően megjelentetett tájékoztatásra is odafigyelnek.



Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből kiderül, hogy az árstopot első alkalommal megsértőkre figyelmeztetés nélkül legalább 50 ezer, maximum 3 millió forintos bírságot szabnak ki, ismételt jogsértés esetén a boltot egy naptól akár fél évre terjedő időszakra be is zárhatják.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán

További cikkek