Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egy kicsi napsütés, egy kicsi hózápor, egy kicsi felmelegedés…

10perc.hu
2022. 01. 28.
Egy kicsi napsütés, egy kicsi hózápor, egy kicsi felmelegedés…

Igencsak változékony időre és akár 10 fokra számíthatunk a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Ma délelőtt több lesz a napsütés, de délután ismét vastagabb felhők érkeznek észak felől. Elszórtan várható napközben zápor, de az északkeleti határnál inkább a hózápor lehet a jellemző, estétől már másutt is egyre nagyobb eséllyel eshet havas eső zápor, illetve hózápor. A legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 9 fok között valószínű.

Szombaton délelőttig számottevő csapadék nem várható. Délutántól főleg az ország északi, északkeleti felén-kétharmadán szórványosan várható csapadék. A havat nyugat felől egyre többfelé havas eső, eső válthatja fel. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet döntően mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, a maximumhőmérséklet általában plusz 3 és 7 fok között várható.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüthet a nap. A nap első felében szórványosan, majd csak néhol valószínű csapadék: jellemzően záporeső, de az északkeleti megyékben, illetve a hegyekben havas esőre, hózáporra, hódarára is számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok várható a hőmérséklet, a csúcsértékek plusz 4 és 12 fok között alakulnak.

Főkép forrása:
freepik.com

Hirdetés

További cikkek