Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csak úgy repkednek majd a mínuszok…

10perc.hu
2022. 01. 24.
Csak úgy repkednek majd a mínuszok…

Napos, de hideg idő lesz a héten, helyenként mínusz 15 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Ma a nyugati határ közelében délelőtt még havazhat, de délután ott is kiderül az ég, ezzel együtt a csapadék is megszűnik. Máshol jellemzően száraz, napos idő várható. Napközben mínusz 1 és plusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, de az északkeli határnál hidegebb is lehet.

Kedden észak, északnyugat felől szakadozott felhőzet húzódik az ország fölé. A déli megyékben még több órára kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, legfeljebb helyenként valószínű hószállingózás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 3 fok között várható, míg a csúcsértékek mínusz 5 és plusz 4 között alakulnak.

Szerdán északkeleten, keleten néhol lehet hószállingózás, kisebb havazás, a Dunántúlon havas eső. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, a maximumok többnyire plusz 1 és 6 fok között alakulnak, északkeleten azonban néhol gyengén fagyhat napközben is.

Csütörtökön északon, északkeleten helyenként előfordulhat havazás, havas eső. A szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 6 és plusz 1 fok között várható, a csúcsértékek 0 és plusz 7 fok között várhatók.

Pénteken erősen megnövekszik a felhőzet. A szél megerősödhet és elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék is várható. Hajnalban mínusz 5 és plusz 2, délután plusz 2 és 7 fok közötti értékeket mérhetnek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek