Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Csak a 8-as főutat kerüld el ma!

10perc.hu
2022. 01. 03.
Csak a 8-as főutat kerüld el ma!

Úgy tűnik, egyelőre nyugodtan lehet közlekedni az országban, egyedül a 8-as főút az, ahol több helyen is kisebb-nagyobb torlódásra számíthatnak az autósok.

Az újév első munkanapján a reggeli erős forgalomban telítettek a sávok a főváros felé, az M3-as autópálya bevezető szakaszán, és az M1-es M7-es autópályák közös szakaszán is a Budaörsi út felé. Habár sokan tartanak a főváros felé az agglomerációból, de jelentős torlódás egyelőre nem alakult ki sem a gyorsforgalmi-, sem a főutakon.

Ezzel ellentétben a 8-as főúton több helyen is fennakadások vannak, így ma érdemes elkerülni ezt az útvonalat. A 44-es és 52-es km között, a Litéri és Füredi csomópont közötti szakaszon mindkét irányban csak egy sávon haladhatnak a járművek, mert a belső sávokat munkavégzés miatt zárva tartják.

Veszprémnél, a 73-as és a 8-as főút csatlakozásánál átépítik a Füredi úti csomópontot, ezért a 73-as főút egy rövid szakaszát, a 8-as főút és a déli Ipari/logisztikai terület közötti közel 1 km-es szakaszát lezárták, a forgalmat terelőútra irányítják.

Szintén Veszprémben, a régi Budapesti úti csomópontban továbbra is zárva tartják a városközpont felől a Balaton (Körmend) felé tartó ágat. A Győr felől a 82-es főúton a Balaton, illetve Körmend felé tartók, Veszprémbe érkezve a bevásárlóközpont körforgalmú csomópontjánál az északi körgyűrű felé, az Iparterület irányába tudnak kerülni.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek