Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Harmadfokú riasztás az ónos eső miatt! Nagyon vigyázz, ha autóba ülsz!

10perc.hu
2021. 12. 26.
Harmadfokú riasztás az ónos eső miatt! Nagyon vigyázz, ha autóba ülsz!

Délutánig a déli országrészben váltakozó intenzitású ónos esőre lehet számítani, és a déli megyékben 5 millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat.

Ónos eső veszélye miatt több déli megyében a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Előbb Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád, majd nem sokkal később Békés megyében adtak ki harmadfokú (piros) riasztást, ezeken a területeken a következő órákban tartós és jelentős mennyiségű ónos eső várható.

Délutánig a déli országrészben váltakozó intenzitású ónos esőre lehet számítani. A déli megyékben több milliméter, lokálisan – legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin, valamint a Dél-Alföldön – 5 millimétert meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat.

Indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. A Dunántúlon nyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel az ónos esőt. Jellemzően maximum 3, Zala megyében és környezetében akár 5 centimétert is meghaladó hóréteg alakulhat ki a déli órákig.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek