Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Háromszor annyiért maradhat a Balaton Sound Zamárdiban!

10perc.hu
2021. 09. 23.
Háromszor annyiért maradhat a Balaton Sound Zamárdiban!

A korábbi évi 55 millió forintos bérleti díj helyett 150 milliót, a 30 milliós strandrekultivációs összeg helyett pedig 90 millió forintot készek fizetni a Sound szervezői a következő három évben Zamárdinak.

Megoldódott a Balaton Sound helyzete, és 2022-ben, két év kihagyás után, csaknem háromszoros bérleti és háromszoros rekultivációs díj fejében újra Zamárdiban lehet a Balaton Sound elektronikus zenei fesztivál a településen tartott helyi népszavazás eredménye alapján.

Csákovics Gyula (független), Zamárdi polgármestere elmondta, hogy a 2800 szavazásra jogosultnak több mint fele adta le voksát, és az összesítés szerint mintegy 80 százalékuk a Balaton Sound visszahozatalát szeretné. Mint a városvezető kijelentette, a szeptember 27-ei képviselő-testületi ülés ez alapján hozza majd meg a döntését.

A korábbi évi 55 millió forintos bérleti díj helyett 150 milliót, a 30 milliós strandrekultivációs összeg helyett pedig 90 millió forintot készek fizetni a szervezők a következő három évben a településnek. Változott az is, hogy a nulladik nappal együtt négynapos rendezvényt június végén, vagyis főszezonon kívül, és vasárnapot nem érintve szervezik meg a tervek szerint.

A Balaton Sound 2007-óta "rajzolta fel" Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta - világsztárok sorát felsorakoztatva - évről évre egyre népszerűbbé tette a déli part egyik legszebb települését. A fesztivál azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója.

Főkép forrása:
balatonsound.com

További cikkek