392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Villon-est is lesz Zsámbékon

10perc.hu/KM
2021. 06. 04.
Villon-est is lesz Zsámbékon

Idén is első sorban a Zichy-kastély belső udvarán álló színpad lesz az előadások helyszíne, ahol a szellősen, szabad téren berendezett nézőtér többszáz főt be tud fogadni.

Több zenés estére kerül sor idén a Zsámbéki Nyári Színház programsorozatában. Dés László Dalok egy zongorával című estjén az zeneszerzői alkotás meghitt folyamatába pillanthatunk be. Ugyanakkor Csoóri Sándor életművéből mutatnak be koncertszínházi előadást többek között Ifj. Vidnyánszky Attila segítségével.

Befogad és kitaszít a világ címmel érkezik Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estje Zsámbékra, ahol Mácsai Pál nem csak mondja, játssza, éli a verseket, hanem énekel és gitározik is. Berecz András ének- és mesemondó és fia, Berecz István táncos Apja-fia című műsorában arról ad számot népzenével, népdallal, mesével és a tánccal, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával.

Júliusban igazi csemegének ígérkezik A két pápa Vecsei H. Miklós rendezésében a főszerepekben Lukács Sándorral és Jordán Tamással. A filmként ismertté lett Anthony McCarten darab a két pápa, XVI. Benedek és utódja, Ferenc pápa elképzelt teológiai vitáit mutatja be elmélkedésre késztetve, emberien és olykor humorosan.

Főkép forrása:
Zsámbéki Nyári Színház

További cikkek