392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szenzáció! Fejenként 100 millió fontért csap össze Fury és Joshua!

10perc.hu
2021. 05. 17.
Szenzáció! Fejenként 100 millió fontért csap össze Fury és Joshua!

A profi ökölvívás két jelenlegi legjobb nehézsúlyú világbajnoka augusztus 14-én lép ringbe egymás ellen Szaúd-Arábiában.

Most már biztos, a szerződések aláírva, sőt, a helyszín is megvan, így minden akadály elhárult a két nehézsúlyú világbajnok, Anthony Joshua – IBF, WBA, WBO és IBO – és Tyson Fury – WBC és a Ring Magazin – összecsapása elől. Ez alapján a két brit profi ökölvívó augusztus 14-én csap össze Szaúd-Arábiában egymással, és kettejük meccsének győztese lesz a királykategória abszolút bajnoka.

A 32 éves veretlen Fury – 30 győzelem (ebből 21 KO) és 1 döntetlen – eddigi utolsó meccsét tavaly februárban vívta, amikor KO-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. A 31 éves Joshua – 24 győzelem (ebből 22 KO) és 1 vereség – legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben. Kettejük közül Joshua rendelkezik sokkal eredményesebb amatőr múlttal, hiszen a 2012-es londoni olimpián aranyérmet nyert szupernehézsúlyban, míg Fury junior Eb-aranyig jutott a 2007-es varsói kontinenstornán.

Angol sajtóértesülések szerint a bokszolók fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. Az első csata bevételén fele-fele arányban osztoznak a felek, míg a visszavágó javadalmazása - az első mérkőzés győztesének kedvező módon - 60:40 százalékos lesz. A visszavágót decemberben, esetleg 2022 elején rendezhetik meg.

Főkép forrása:
news.sky.com

További cikkek