393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Putyin szerint minden jó irányba halad, Lukasenka rálicitált az orosz elnökre

10perc.hu
2022. 03. 11.
Putyin szerint minden jó irányba halad, Lukasenka rálicitált az orosz elnökre

Vlagyimir Putyin Moszkvában fogadta a fehérorosz elnököt, akit tájékoztatott a háború pillanatnyi helyzetéről és az ukrán féllel való tárgyalásokról, míg a belarusz diktátor kijelentette, jogos volt Ukrajna lerohanása, mert az éppen csapást akart mérni Fehéroroszországra.

Általában sok jó dolog szokott kisülni abból, ha nagy szellemek találkoznak. Nos, a mostani Putyin-Lukasenka találkozóval kapcsolatban csak félig lehetünk pozitívak, ugyanis a fehérorosz elnök ismételten bebizonyította, a tények sosem fogják őt megzavarni.

Az orosz elnök Moszkvában fogadta belarusz szövetségesét, és tájékoztatta arról, hogy az immár napi rendszerességű orosz-ukrán tárgyalásokban pozitív elmozdulások történtek. Hozzátette, Oroszországnak nincs oka mentegetőzni, amiért "különleges hadműveletet" indított a Donyec-medence védelmében.

Lukasenka úgy érezte, rá kell licitálnia Putyinra, ugyanis kijelentette, hogy az ukrán fél amellett, hogy támadást készített elő a Donyec-medence ellen, csapást szándékozott mérni a Fehéroroszország területén tartózkodó orosz és fehérorosz csapatokra is, amelyek - mint mondta - hatalmas veszteségeket szenvedtek volna el, ha nem kezdődött volna meg az orosz támadás.

Főkép forrása:
kremlin.ru

További cikkek