393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Máris tarifaemelésre készülnek a taxisok

10perc.hu
2022. 12. 07.
Máris tarifaemelésre készülnek a taxisok

Hiába keresik meg a különböző taxis szövetségek a kormányt, hogy segítsen nekik a jelentősen megnövekedett üzemanyagárak miatt, mert például a tarifa nem a kabinet, hanem az önkormányzat hatásköre.

A FESZSZ Szövetség és tagszervezete közösen konzultációt kezdeményez a kormánnyal az üzemanyag-ársapka eltörlésének másnapján. Véleményük szerint a tarifamegállapodás megkötését követően számos olyan esemény történt, köztük az infláció, energiaválság, háború vagy az élelmiszerárak elszabadulása, amelyek a korábbi megállapodást elértéktelenítették.

Ezért a következőket jelölték meg a tárgyalások témáiként:
1. javasolnának kisebb, de sürgős tarifaemelést,
2. taxis kisvállalkozók adókedvezményére vonatkozó kérdés megvitatását, taxisok adózási lehetőségeinek pontosítása,
3. taxis engedélyek kiadásának maximalizálását.

A kezdeményezés félig meddig felesleges, ugyanis Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a Telexnek elárulta, hiába keresik meg ilyesmivel Orbán Viktort vagy a kormányt, mert például a tarifa nem a kabinet, hanem az önkormányzat hatásköre.


Kisebb, de sürgős tarifaemelést javasolnak a taxisok     Fotó: Főtaxi


A kormány 13 hónapig biztosította a kedvezményes áron való tankolást a taxisok számára, így komolytalan lenne bármilyen figyelemfelhívó akcióba fogni – állította az Indexnek Metál Zoltán, hogy a megnövekedett terhek ellenére nem terveznek demonstrációt. A tárgyalóasztalhoz ugyanakkor leülnének.

„A kamarákkal közösen mielőbb felvesszük a kapcsolatot a kormánnyal, valamint az önkormányzatokkal, hogy mielőbb közösen megfogalmazzunk egy szakmai javaslatot a problémák gyors kezelésére” – mondta az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Főkép forrása:
BKK

További cikkek