393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Döbbenet! Vérfürdő egy orosz iskolában!

10perc.hu
2021. 05. 11.
Döbbenet! Vérfürdő egy orosz iskolában!

Két fegyveres támadott meg egy kazanyi iskolát, és a terrortámadásban 11 ember, köztük kilenc gyermek, egy tanár és egy takarító az életét vesztette.

Egészen döbbenetes hírt közölt a gazeta.ru: két fegyveres – az egyik 19 éves – megtámadott egy iskolát az oroszországi Kazanyban. Behatoltak a Fazizi utcai iskola épületébe, ahonnan előbb robbanás hallatszott, majd megkezdődött a lövöldözés. A sajtóhírek szerint legalább 11 ember, köztük 9 gyerek halt meg a terrortámadásban, míg a sérültek száma meghaladja a harmincat. Több gyerek az ablakon kiugrálva menekült a fegyveresek elől.

A rosbalt.ru értesülései alapján két fegyveres volt a támadás végrehajtója: az egyiküket, egy 19 éves fiút, Ilnaz Galjavijevet letartóztatták, a másodikkal pedig végeztek az iskolába behatoló biztonsági erők, akinek még nem tudták a személyazonosságát megállapítani, de bizonyos hírforrások szerint ő nem más, mint a 41 éves Ramil Mukhamedshin.



Az elfogott támadóról kiderült, hogy öt évvel ezelőtt éppen a megtámadott iskolában végzett, míg januárban abbahagyta a főiskolai tanulmányait, ezért a tanintézmény kizárta őt a soraiból. Április 28-án kapta meg a fegyvertartási engedélyét.

„Ilnaz tanulmányai során csendes és konfliktusmentes hallgatónak bizonyult. Mindig ügyes és nyugodt volt, tisztelettel viselkedett diáktársaival és tanáraival ”- jellemezte a volt hallgatóját a főiskola sajtóosztálya. Mindenesetre a letartóztatását követően a rendőrökkel rendkívül trágárul beszélt, és közölte, mindenkit gyűlöl.



A fogvatartott egy fából készült padon fekszik a cellájában, kezei a rácsokhoz vannak kötve. Minden feltett kérdésre hevesen és néha igencsak összevissza válaszol, az egyes mondatokat káromkodással tarkítja.

„Nyáron egy szörny kezdett felébredni bennem - mindenkit kifejezetten utálni kezdtem! Mindig mindenkit utáltam! Nem vagyok bolond! Rájöttem, hogy isten vagyok. Ezt nekem senki nem mondta, de rájöttem. Nekem nincsenek szüleim, az anyámat sem anyának, hanem Nailjának hívom. Nincsenek szüleim. Utállak titeket. Nincs mostohaapám. Nincs anyám, mindegyiket feladtam. Soha nem hívtam őket szülőknek" – olvasható a nyilvánosságra került kihallgatási jegyzőkönyvben.

Főkép forrása:
gazeta.ru

További cikkek