389.05 Ft

361.37 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Bányarobbanás! Minimum 11 orosz bányász meghalt, negyvenöten kerültek kórházba

10perc.hu
2021. 11. 25.
Bányarobbanás! Minimum 11 orosz bányász meghalt, negyvenöten kerültek kórházba

Tűz keletkezett a szibériai Kemerovo megye Belov városának közelében lévő Lisztvjazsaja szénbányájában, büntetőeljárás indul, hogy kiderüljön, valójában mi történt.

Újabb szomorú hírek érkeztek Oroszországból, ahol most minimum tizenegy halottal járó bányaszerencsétlenség történt. Tűz keletkezett a szibériai Kemerovo megye Belov városának közelében lévő Lisztvjazsaja szénbányájában, a balesetben a halottak mellett legkevesebb negyvenöten megsérültek, közülük ketten súlyosan.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a bányában a baleset idején tartózkodó 285 ember közül 237 embert kimentettek. A többiek evakuálását a sűrű füst akadályozza, ráadásul a mentőexpedíciót a robbanásveszély miatt felfüggesztették a tass.ru információi szerint.

„Nemrég függesztettük fel a kutatási és mentési műveleteket, mert elértük az aknát, és ott a metán koncentrációja elérte a 6 százalékot, a szén-monoxidé pedig a 25 százalékot, ami robbanásveszélyes” – erősítette meg a kemerovói régió kormányzója, Szergej Civilev.

Az elindult büntetőeljárás annyit már kiderített, hogy a 250 méteres mélységben a szénpor gyulladt be. Oroszország elsőszámú vezetője részvétet nyilvánított, és a vizsgálatok mielőbbi eredményes lezárását sürgette.

„Az elnök, Vlagyimir Putyin mély részvétét fejezte ki az elhunyt bányászok hozzátartozóinak, és utasította az illetékes hivatalokat, hogy tegyenek meg mindent az áldozatok családjainak megsegítésére, illetve a még a bányában rekedtek kiszabadítására” – mondta Putyin sajtótitkára, Dmitrij Peszkov.

Főkép forrása:
rosbalt.ru

További cikkek