395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Átverték a tanárokat! Már régen szétoszthatná a kormány a béremelésre használható uniós pénzeket

10perc.hu
2023. 04. 03.

Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztos elmondta, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz programra már régóta elérhetőek a brüsszeli milliárdok.

A kormány állandóan arra hivatkozva utasítja el a pedagógusok számára többször megígért béremelést, hogy azt csak akkor tudja megadni, ha megérkeznek hazánk számára az uniós pénzek. Nos, most az Index kiderítette, ezek a milliárdok már régen a kormány rendelkezésére állnak.

Ugyanis Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztos szerint ezek a pénzek egy olyan operatív programon belül vannak, amit a forrásfelfüggesztések nem érintenek. Mint a brüsszeli diplomata elárulta a pedagógusok béremelésére szánt uniós pénzek most is elérhetőek, annak felhasználása, így a tanárok fizetésének normalizálása kizárólag a magyar kormányon múlik.


Pont annyi alapbéremelést kaptak a pedagógusok, ahány betű látszik a táblán - holott a pénz már a rendelkezésre áll     Fotó: Pixabay


Mint kiderült, a kormány által a hagyományos uniós költségvetés forrásainak felhasználását célzó Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program Plusz először benyújtott változatában még egyetlen szó sem volt a pedagógusok tervezett béremeléséről. Ez csak később került bele az újraírt dokumentumba. Azaz a pedagógusok béremelését ebből kell finanszírozni.

„A program elfogadása óta szolgálataim folyamatosan tárgyalnak az illetékes magyar hatóságokkal a megállapodás szerinti intézkedés sikeres és hatékony végrehajtása érdekében. Mivel a siker egyik feltétele a magyar hatóságok és a legnagyobb tanári szakszervezetek közötti érdemi szociális párbeszéd, szoros együttműködés folyik ezekkel a szakszervezetekkel is” – fogalmazott az illetékes uniós biztos, Nicolas Schmit.

Már csak az a kérdés, vajon miért nem lép már a kormány

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek