Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Íme a Balaton legjobb strandja 2024-ben

10perc.hu
2024. 07. 14.
Íme a Balaton legjobb strandja 2024-ben

A Balatoni Szövetség 21. alkalommal rendezte meg a Kék Hullám Zászló strandminősítést, ahol a strandok egytől öt csillagig kaptak értékelést a szolgáltatások színvonala alapján.

A gyenesdiási Diási Játék Strand lett a Balaton Legjobb Strandja 2024-ben, és 28 balatoni strandon loboghat az ötcsillagos Kék Hullám Zászló – hangzott el a Balatoni Szövetség díjkiosztó ünnepségén. Az idei évben is több strandüzemeltető mérette meg magát a rangos minősítésért.

A Balatoni Szövetség 21. alkalommal rendezte meg a Kék Hullám Zászló strandminősítést, amelyen idén 46 strandüzemeltető vett részt, beleértve szabadstrandokat és kempingeket is. A Kék Hullám Zászló nemcsak rangos elismerés, hanem útmutató is a jövőbeni fejlesztési irányokhoz.

Az iskolaszünet kezdete után zajló helyszíni bejárásokon a Balatoni Szövetség és partnerei, mint a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselői vettek részt. A strandok egytől öt csillagig kaptak értékelést a szolgáltatások színvonala alapján.

A minősítés során vizsgálták a parkolási lehetőségeket, a vizesblokkok állapotát és tisztaságát, a strandok akadálymentesítését, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét és árnyékoltságát. Fontos szempont volt a sportolási lehetőségek és a gyerekbarát szolgáltatások megléte is. A strandi vendéglátóhelyek kínálatát és a helyi termékek jelenlétét is értékelték.

Különdíjakat is kiosztottak, köztük a Smart Destination díjat, amely a strandok digitális megközelíthetőségét értékelte. Az Okos Strand minősítést három strand kapta, közülük a Vonyarcvashegy Lido Strandja nyerte el a különdíjat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség családbarát különdíját a Balatonakali Mandulavirág strandja kapta, míg a Balatoni Kör különdíját a Balatonudvari Fövenyes strand nyerte el. A Balatoni Turizmus Szövetség különdíját a Siófoki Nagystrand kapta. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Zöld levél, Zöld béka és Zöld fészek díjakat is kiosztott.

A tó körüli három vármegyei önkormányzat is különdíjjal jutalmazta kiemelkedő fürdőhelyeit.


Főkép forrása:
Gyenesdiás (Nyugat-Balaton üdülőfaluja) Facebook

További cikkek