395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Clive Palmer újraindítja a Titanic II. projektet

10perc.hu
2024. 03. 14.

Clive Palmer milliárdos bejelentette, hogy ismét nekilát a Titanic II. építésének, miután a projekt éveken át szünetelt. A bányamágnás elmondta, hogy a projekt újjáélesztésének oka az unalom és a hajlandóság a finanszírozásra.

A Titanic II. a legendás óceánjáró pontos másolata lesz, 269 méter hosszú és 32 méter széles. A fedélzeten 835 kabin fogja kényeztetni a 2345 utas kényelmét a Southampton és New York közötti útvonalon. A modern technológiával felszerelt hajó a jéghegyek elkerülésén kívül mindenben hűen tükrözi majd az eredeti Titanicot - írja az AC News.

Palmer 12 évvel ezelőtt jelentette be először a Titanic II. megépítésének tervét, de a projekt 2016-ban elakadt, miután a Blue Star Line, Palmer cége és a kínai hajógyár, a CSC Jinling Shipyard konfliktusba került. A milliárdos most új partnereket keres a grandiózus terv megvalósításához.

"A világ legjobb hajóépítőit, tervezőit és mérnökeit fogjuk összehozni a Titanic II. megépítésére" - nyilatkozta Palmer a Dagens Nyheternek.

Az első utat 2025-re tervezik, és a hajókázás Southamptonból indulva New Yorkba tart majd. A jegyek ára várhatóan 2000 dollártól indul.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek