Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Tűzijáték vásárlás Magyarországon 2023-ban: Mikor, hol, hogyan?

10perc
2023. 12. 27.
Tűzijáték vásárlás Magyarországon 2023-ban: Mikor, hol, hogyan?

A tűzijátékok vásárlása és használata Magyarországon szabályozott. 2023-ban a 3. osztályba sorolt tűzijátékok december 28-tól 31-ig vásárolhatók meg, és december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig használhatók fel.

Mikor lehet tűzijátékot vásárolni Magyarországon?
2023-ban a 3. osztályba sorolt tűzijátékok december 28-tól 31-ig vásárolhatók meg. Az 1. és 2. osztályba sorolt tűzijátékok egész évben kaphatók.

Hol lehet tűzijátékot vásárolni Magyarországon?
Tűzijátékot működési engedéllyel rendelkező árustól lehet vásárolni. Az árusító helyen jól látható helyen ki kell függeszteni az engedélyt.

Hogyan kell tűzijátékot használni Magyarországon?
Az 1. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket 14, a 2. osztályba tartozó termékeket 16 éves kortól lehet megvásárolni és használni, míg a 3. osztályba tartozókat csak nagykorúak vehetik meg.

Fontos tudnivalók a tűzijáték használatáról:
- Tűzijátékot ne használjon gyúlékony anyagok közelében
- Tűzijátékot ne használjon alkoholos befolyásoltság alatt
- Tűzijátékot ne használjon gyermekek közelében
- Tűzijátékot ne használjon, ha szél fúj.

Tiltott pirotechnikai eszközök Magyarországon:
Magyarországon tilos petárdát birtokolni és felhasználni. A tilalom megszegése szabálysértés, amelyért 150 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

A tűzijátékok használata szórakoztató lehet, de fontos, hogy biztonságosan használjuk őket. Tartsuk be a szabályokat, és olvassuk el a használati útmutatót, hogy megelőzhessük a baleseteket.

"A pirotechnika nem játék! Legyen körültekintő, hogy hol és mit vásárol! Ha megvette, használja ésszel, biztonságosan!" - fogalmazott az ORFK.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek