Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Evander Holyfield visszatér!

10perc.hu
2021. 09. 08.
Evander Holyfield visszatér!

Az egyik korábbi bokszlegenda, a hat súlycsoportban is profi világbajnok Oscar De La Hoya helyett a másik, a korábbi cirkáló-, és nehézsúlyban világbajnok Evander Holyfield lép ringbe szombaton a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnoka, a brazil Vitor Belfort ellen.

Elképesztő visszatérésnek lesznek tanúi azok, akik szombaton éjjel kilátogatnak a floridai Hollywood sportcsarnokába. Ugyanis a korábbi cirkáló-, és nehézsúlyú világbajnok, az 59 éves legenda, amerikai Evander Holyfield újra szorítóba lép. A 80-as, 90-es évek egyik legjobb bunyósa a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnoka, a brazil Vitor Belfort ellen fog megküzdeni.



Eredetileg a másik bokszlegenda, a hat különböző súlycsoportban is profi vb-címet szerző, 48 éves Oscar De La Hoya tért volna vissza 13 év szünet után Belfort ellen, de koronavírusos megbetegedéssel kórházba került.

A helyére beugró, 11 évvel ezelőtt visszavonuló Holyfield és a 44 éves Belfort a profi boksz szabályai szerint ütköznek meg, nyolc menetre tervezett meccsen. Holyfield, aki annak idején cirkáló- és nehézsúlyban is begyűjtötte az összes nagy világszervezet vb-övét, 57 mérkőzést vívott profi pályafutása alatt, mérlege 44 győzelem (29 KO), 10 vereség és két döntetlen. Legutóbb 2011-ben lépett ringbe, s nyert technikai KO-val a dán Brian Nielsen ellen.



Belfort, aki MMA-meccsei közül 26-ot megnyert, 14-et elveszített, 2018 óta nem vívott ketrecharcot, egyetlen korábbi profi bokszmérkőzésén kiütéssel diadalmaskodott.

Főkép forrása:
Twitter

További cikkek