Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Élete végéig börtönben marad az egykori rendőrgyilkos!

10perc.hu
2023. 07. 06.
Élete végéig börtönben marad az egykori rendőrgyilkos!

Másodszor kapott életfogytiglant a korábban Soós Lajossal és György Józseffel embert ölő Németh István.

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét, melyben különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a korábban egyszer már életfogytiglanra elítélt Németh Istvánt. A férfi Soós Lajossal és György Józseffel közösen többek között Gyulai Károly rendőr-főtörzsőrmestert is megölte.

A mostani ítélet szerint a férfi - miután a korábbi életfogytiglani büntetéséből feltételesen szabadlábra helyezték - hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztusában egy este egy XII. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalan férfival. Konfliktus alakult ki köztük, a férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt. A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt.

A férfit első fokon a Fővárosi Törvényszék tavaly november 15-én bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így Németh István élete végéig fegyházban marad.

Főkép forrása:
RTL

További cikkek