Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Charlieval és Caramellel közösen ad ki új magyar nyelvű albumot Leslie Mandoki

10perc.hu
2022. 11. 12.
Charlieval és Caramellel közösen ad ki új magyar nyelvű albumot Leslie Mandoki

A Mandoki Soulmates, „Magyar Képek” című lemeze karácsony előtt, 2022. december 2-án jelenik meg itthon.

Huszonöt évvel ezelőtt jelent meg előszőr magyar nyelven Mandoki Soulmates album legendás magyar énekesekkel: Zorán, Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Cserháti Zsuzsa és természetesen az angol-amerikai lélektársak részvételével.

Most valami hasonlóra készül Leslie Mandoki, aki zenekarával, a Mandoki Soulmates-szel 2022. december 2-án újabb magyar nyelvű lemezt ad ki a Magneoton gondozásában. A Bartók Béla munkásságára épülő „Magyar képek” inspirálta progresszív rock muzsikát a Mandoki Soulmates ikonikus prog rock-jazz rock együttesek zenekarvezetőiből álló világhírű művészek biztosítják.

Az albumon 19 különleges dal található mely igen komoly témákat dolgoz fel, a szövegei aktuálisabbak mint valaha, társadalmi mondanivalója, az aktuális globális helyzeten gondolkodtat el, kiemelve az emberi értékeket.


Leslie Mandoki zenekarával, a Mandoki Soulmates-szel 2022. december 2-án újabb magyar nyelvű lemezt ad ki    Fotó: Red Rock Production


A dalok közül csak párat kiemelve: a reményteli „Új szél” a dinamikus „Gyermektánc” ami egy szenvedélyes rapszódia, az érzelmileg felkavaró „Ide tartozunk”, a realista „Ez már az élet”, a reménységben erős hitű „Fáklya”.

A „Magyar Képek” album, nemcsak a legkiválóbb zenészekkel és énekesekkel elkészített felvétel, hanem egy „ÜGY” egy „ÜZENET” az egész társadalom számára ebben a vészterhes időkben. A magyar szövegeket Kovács Ákos, Horváth Attila és Leslie Mandoki írta, Mandoki eredeti angol szövegeit követve.

A lemezen a 25 évvel ezelőtti albumhoz hasonlóan szerepet vállalt Charlie is, mellette olyan előadók énekelnek, mint Ákos, Caramel, Mező Misi, Takáts Tamás valamint Pápai Joci. Szintén részt vett a felvételeken a nemrég elhunyt Szakcsi Lakatos Béla.

Főkép forrása:
Red Rock Production

További cikkek